ژل های پزشکی

ژل های پزشکی کوپلنت هایی بین بدن انسان و پروب هستند که در آنها سازگاری با پوست و جلوگیری از حسایت زایی و عدم تحریک کنندگی پوست بسیار اهمیت دارد و ژل صنعتی نوعی پلیمر محلول در آب است و در دماهای معمولی و پایین تا حدود 99 درجه سانتی گراد مورد استفاده می باشد.در برخی مواقع نیاز است که دمای پروب تا منفی 18 درجه پایین آید و زیست سازگاری ژل در این حالت بسیار مهم است .

امروزه یکی از مهمترین روش های لاغری یر اساس امکانات غیر تهاجمی است که یکی از آنها روش کرایو لیپولیز است که بروش انجمادی لایه های محتوی چربی به هم چسبانده میشود و باعث تغییر در فیزیک کالبد افراد میشود بیش از 1000 دستگاه کرایولیپولیز در کشور وجود دارد که از یک پد آغشته به ژل ضد انجماد استفاده میکنند محصولات مورد نظر در این حوزه بر اساس گامهای زیر طراحی شده اند که تولید ژل پد کرایولیپولیز گام نخست است:

این طرح بر اساس سه پایه 1- تولید ژل ضد انجماد  2- تولید انواع ژل های زیست سازگار سونو گرافی و لوبریکانت و 3- ژل های صنعتی اولتراسوند ارزیابی تجهیزات انجام خواهد شد.

ژل های پزشکی سینوهه

به صورت کلی هنگام استفاده از ژل بیاد واژه ی التراسونیک که التراسوند یا سونوگرافی نیز نام دارد،می افتیم  امواج فراصوتی است که فرکانس بالاتری نسبت به محدوده ی شنوایی انسان دارد. به عبارتی التراسونیک به هر صدایی فراتر از فرکانس های صدای قابل شنیدن اطلاق می شود، چنین صداهایی توسط مبدل های التراسونیک تولید می شوند. به طور کلی یک دستگاه التراسونیک بر مبنای ارسال امواج فراصوت به نمونه ی مورد آزمایش و بررسی چگونگی انتشار آن داخل نمونه استوار می¬ .

هنگام استفاده از دستگاه التراسونیک، هوای بین مبدل التراسونیک و سطح نمونه مورد بازرسی، مانع از انتقال موج التراسونیک به نمونه می-شود، زیرا هوا رسانای ضعیف انرژی التراسونیک می باشد. بنابراین برای به حداکثر رساندن انتقال انرژی صوتی، نیاز ضروری به کوپلنت (ماده واسط) مانند ژل های التراسونیک وجود دارد. ژل التراسونیک یک ماده نسبتاً تغییر شکل پذیر، ویسکوز، بدون بو، فاقد حباب، ذرات جامد، مواد خارجی محلول و رسوب است که بین مبدل التراسونیک و نمونه قرار می گیرد. هدف اصلی استفاده از این ژل ها، پر کردن شکاف  و حفرات هوا بین مبدل و سطح نمونه است به طوری که تفاوت امپدانس صوتی بین یک پروب یا مبدل و جسم مورد آزمایش کاهش یابد، انتقال امواج به نمونه آزمایش افزایش یابد یا به عبارتی میزان انعکاس (بازتاب) یا اتلاف انرژی التراسونیک به حداقل برسد، همچنین در این پروژه، سعی بر این خواهد بود که از پلیمری زیست سازگار، غیر سمی، پایدار در محیط آبی، حتی الامکان طبیعی و… جهت تهیه ی ژل ها با خواص مطلوب استفاده گردد.که با شبکه سازی دو نوع کربومروپلیمر سلولزی  پارامترهای مختلفی برای تهیه ی ژل¬ به منظور بهینه سازی و تغییرات مطلوب در نظر گرفته خواهند شد از جمله:

1. نوع پلیمر مصرفی که میتواند طبیعی یا سنتزی باشد. از پلیمرهای طبیعی میتوان به پلیمرهای کربوهیدراتی چون کیتوسان و مشتقات سلولزی اشاره کرد و از پلیمرهای سنتزی میتوان پلی آکریلاتها را نام برد.

2. بررسی اینکه آیا لازم میباشد مخلوطی از پلیمرها به صورت شبکه های نتوورک استفاده شوند، که در این صورت درصد پلیمرها نیز به عنوان پارامتر دیگری در نظر گرفته می¬شود.

3. مکمل های دیگری که جهت بهبود خواص ژل مورد استفاده قرار خواهند گرفت، مانند حلال هایی که در قوام ژل و خواص فیزیکی آن اثر مثبت خواهند داشت و مورد آخر سایر افزودنی-ها چون پایدارکننده ها، سورفکتانت ها و… در ساختار ژل ها در نظر گرفته و بررسی خواهند شد. در نهایت جهت شناسایی ژل های تهیه شده از طیف سنج FT-IR و به منظور بررسی مورفولوژی آن ها از میکروسکوپ الکترونی گسیل میدانی FE-SEM استفاده خواهد شد. بررسی رفتار رئولوژی آن ها با استفاده از رئومتر انجام خواهد شد. همچنین تست های فیزیکی از جمله تعیین دانسیته، ویسکوزیته، سرعت فراصوت و… ژل ها مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. در نهایت اثرات این ژل ها در آزمون فراصوت مورد بررسی واقع خواهد شد تا ژل هایی با خواص مطلوب و مناسب مورد شناسایی و استفاده قرار گیرند.

همچنین تست سمیت ، تست حساسیت زایی و تست تحریک پوستی ، بار میکروبی و خون سازگاری در این طرح انجام شد .در جدول زير محصولات طرح موجود و توسعه به تفكيك آورده شده است.

ماشین الات تولید ژل های پزشکی سینوهه
ماشین الات تولید ژل های پزشکی سینوهه2
ماشین الات تولید ژل های پزشکی سینوهه3