نحوه بستن باند گچی

گچ مخصوص شکسته بندی (باند گچی)

باند گچی مخصوص شکسته بندی به دو روش سنتی و مدرن قابل استفاده است. به این صورت که میتوان هم آن را بصورت خمیری درآورده و بر روی ناحیه آسیب دیده زد و هم میتوان آنرا با باندهایی مخصوص آغشته کرد و سپس استفاده نمود. همانطور که در تصویر زیر می بینید باند گچی با باند مخصوص که در شکسته بندی به کار میرود آغشته شده و آماده استفاده می باشد؛ تنها کافیست آنرا با کمی مرطوب کنید تا گچ به حالت خمیری در بیاید.

باند گچی برای محافظت و نگه داشتن مفاصل و استخوان‌ های شکسته و آسیب دیده به کار می رود. عضو شکسته و آسیب دیده با باند گچی، ثابت و بی ‌حرکت نگه داشته می ‌شود تا استخوان در جای مناسب جوش بخورد و کاملاً التیام یابد.

برای گچ ‌گیری بهتر است از باندگچی استفاده ‌شود. گچ، استخوان شکسته را ثابت نگه می‌ دارد تا به درستی جوش بخورد. همچنین گچ‌ گیری از انقباض ‌های عضلانی جلوگیری می‌ کند یا این عارضه را کاهش می‌ دهد. گچ ‌گیری راه‌ حلی موثر برای تثبیت و بی ‎حرکت نگه داشتن، به ویژه پس از جراحی است.

حلقه ‌ها یا نوار های باند گچی از گاز پانسمان پوششی تشکیل می‌ شود. متخصص باند گچ را مرطوب می ‌کند و آن را دور بازوی بیمار می‌ پیچد، البته معمولاً زیر آن مقداری پوشش نوار پنبه‌ ای بسته می‌ شود. لازم به ذکر است، اندام گچ گرفته را میتوان عکسبرداری کرد، زیرا مانع دیدن استخوان ها با رادیوگرافی نمی شود.

باند گچی

باند گچی

مراقبت از گچ شکسته بندی

پس از گچ ‌گیری باید تا چند روز به دقت از آن مراقبت کنید تا دوران بهبود را بدون هیچ مشکلی پشت سر بگذارید.

  • گچ را خشک نگه دارید: رطوبت گچ را ضعیف و پوشش پنبه‌ ای را خیس می ‌کند که در نهایت باعث تحریک شدن پوست می ‌شود. گچ را هنگام استحمام با دو لایه پلاستیک یا محافظ ضد آب بپوشانید تا خیس نشود. حتی پس از پوشاندن گچ نیز نباید آن را زیر آب روان ببرید، چون اگر سوراخ کوچکی روی روکش وجود داشته باشد، زخم خیس خواهد شد.
  • گچ پا: تا زمانی که گچ پا کاملاً خشک و سفت نشده است، روی آن راه نروید. خشک شدن گچ چند ساعت طول می‌ کشد؛ پس از این مدت می ‌توانید روی آن راه بروید.
  • از گرد و غبار دوری کنید: اجازه ندهید گرد و غبار، شن و ماسه و هرگونه پودر وارد گچ شود.
  • پوشش پنبه‌ای زیر گچ: پوشش پنبه ‌ای را از زیر گچ نکشید.
  • خارش: اشیائی مانند چوب لباسی را برای خاراندن پوست زیر گچ فرو نبرید. از پودر یا دئودورانت برای کاهش خارش پوست استفاده نکنید. اگر خارش قطع نشد، با پزشک تماس بگیرید.
  • دستکاری گچ: لبه‌های سخت گچ را نشکنید و گچ را بدون اجازه پزشک دستکاری نکنید.
  • پوست: پوست اطراف گچ را مرتب بررسی کنید. اگر پوست اطراف گچ قرمز یا ملتهب شده بود، حتماً با پزشک تماس بگیرید.
  • وضعیت گچ را مرتب بررسی کنید: اگر گچ ترک برداشت یا نقطه‌های نرمی روی آن ایجاد شد، به پزشک اطلاع دهید.

اشتراک گذاری این محتوا !

خرید بیش از .500.000.000 مورد از محصولات سینوهه در سراسر دنیا

 محصولات سینوهه، بهترین‌ کیفیت برای مصارف پزشکی